Romeo i Julia (Romeo & Juliet); 1978
Romeo i Julia (Romeo & Juliet); 1978
Tytuł oryginalny: Romeo & Juliet
Tytuł polski: Romeo i Julia
Produkcja: Wielka Brytania (BBC)
Rok: 1978
Reżyseria: Alvin Rakoff
Premiera spektaklu w Wielkiej Brytanii: 3 grudnia 1978 r.
Premiera spektaklu w Polsce: 1983 r.
Spektakl na podstawie sztuki Williama Shakespeare’a
Obsada:
Patrick Ryecart - Romeo
Rebecca Saire - Julia
Celia Johnson - Siostra
Michael Hordern - Capulet
Laurence Naismith - Książę Escalus
Jacqueline Hill - Lady Capulet
i inni
Wersja polska: Studio Opracowań Filmów w Warszawie
Reżyseria: Zofia Dybowska-Aleksandrowicz
Obsada wersji polskiej:
Mirosław Konarowski - Romeo
Halina Chrobak - Julia
Danuta Szaflarska - Piastunka
i inni
Tytuł polski: Romeo i Julia
Produkcja: Wielka Brytania (BBC)
Rok: 1978
Reżyseria: Alvin Rakoff
Premiera spektaklu w Wielkiej Brytanii: 3 grudnia 1978 r.
Premiera spektaklu w Polsce: 1983 r.
Spektakl na podstawie sztuki Williama Shakespeare’a
Obsada:
Patrick Ryecart - Romeo
Rebecca Saire - Julia
Celia Johnson - Siostra
Michael Hordern - Capulet
Laurence Naismith - Książę Escalus
Jacqueline Hill - Lady Capulet
i inni
Wersja polska: Studio Opracowań Filmów w Warszawie
Reżyseria: Zofia Dybowska-Aleksandrowicz
Obsada wersji polskiej:
Mirosław Konarowski - Romeo
Halina Chrobak - Julia
Danuta Szaflarska - Piastunka
i inni
-
- Prawdziwy ekspert
Re: Romeo i Julia (Romeo & Juliet); 1978
reżyseria: Zofia Dybowska-Aleksandrowicz
tekst polski: Krystyna Albrecht
dźwięk: Jerzy Januszewski
montaż: Urszula Sierosławska
kierownictwo produkcji: Jan Szatkowski
daty produkcji 3.07.80 - 22.08.81 15 aktów
tekst polski: Krystyna Albrecht
dźwięk: Jerzy Januszewski
montaż: Urszula Sierosławska
kierownictwo produkcji: Jan Szatkowski
daty produkcji 3.07.80 - 22.08.81 15 aktów
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
Nikt dziś by tego nie napisał. Po pierwsze czasu by nie dali. A one pisały to miesiącami.
-
- Prawdziwy ekspert
I za to Panie dialogistki barrrrdzo szanuję i cenię, i dlatego siedzę po nocach i przepisuję wszelkie dane jakie znajduję na temat dubbingu by ocalić to od zapomnienia.
PS. Pozdrawiam Cwaniaka i... mam nadzieję, że w końcu nasza rozmowa dojdzie do skutku.
PS. Pozdrawiam Cwaniaka i... mam nadzieję, że w końcu nasza rozmowa dojdzie do skutku.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
dezerter_poczta@op.pl
dezerter_poczta@op.pl
Chwała im za to, dzisiaj nikt by się tak nie poświęcił!
Pewnie nie, ale tego na pewno nie wiemy. Może znależli by się tacy.
Ja własnie widze ze zaczne sie poswiecac.Frank szwajcarski po 4,20. Koniec z bumelanctwem.