Forum poświęcone dubbingowi seriali fabularnych. Od kultowych Siedemnastu mgnień wiosny, Przyjaciół i Ja, Klaudiusz, poprzez Mściciela na harleyu, po produkcje z kanałów dziecięcych i młodzieżowych.
-
Dezerter
- Pan Jarosław

]
Tytuł oryginalny: Men Behaving Badly
Tytuł polski: Niegrzeczni panowie
Lata: 1992-99
Produkcja: Wielka Brytania
Gary i Tony mieszkaja w wynajętym mieszkaniu i prowadzą typowo kawalerskie życie. Ich dom wygląda jak pole bitwy- tu i ówdzie leżą porozrzucane części garderoby, brudne naczynia i niepotrzebne sprzęty. Ale dla nich to nie ma znaczenia- do szczęścia jest im potrzebna tylko pełna lodówka i włączony telewizor. Ich ulubionym zajęciem jest siedzenie na sofie popijanie zimnego piwa, przełączanie kanałów w telewizorze i prowadzenie niekończących się rozmów o sporcie, seksie, kobietach i planach na przyszłość. Ale wszystko sie zmienia, gdy na horyzoncie pojawia się kobieta. Pewnego dnia Dorothy, dziewczyna Gary'ego, postanawia się wprowadzić do ukochanego. A ponieważ nie wyobraża sobie życia we trójkę, żąda by Tony się wyprowadził. Przerażony tym pomysłem Gary nie ma odwagi powiedzieć o wszystkim przyjacielowi, i boi się, że wprowadzenie się Dorothy będzie końcem wspaniałej, kawalerskiej wolności...
źródło: magazyn Twoja Wizja
Pierwsze pojawienie się wersji dubbingowanej:
Wizja Jeden
Wersja polska:
Master Film
Reżyser dubbingu:
Elżbieta Jeżewska
Dialogi:
Wojciech Szymański
Obsada wersji polskiej:
Gary:
Jacek Mikołajczak
Tony:
Piotr Szwedes
Dorothy:
Małgorzata Pieńkowska
Deborah:
Magdalena Wołłejko
Tato:
Eugeniusz Robaczewski
Sylwia:
Elżbieta Jędrzejewska
źródło: www.filmweb.pl
Gdyby ktoś posiadał odcinki "Niegrzecznych panów" z polskim dubbingiem z Wizji Jeden, prosiłbym o kontakt.
dezerter_poczta@op.pl
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
-
Dezerter
- Pan Jarosław
Pragnę naszym czytelnikom przypomnieć genialny serial "Niegrzeczni panowie" który został perfekcyjnie zdubbingowany przez Wizję Jeden. Wprawdzie to co zaprezentuję, to niezbyt wiele, ale lepsze to niż nic. Zapowiedzi w/w serialu pochodzą z moich prywatnych zbiorów. Ci co mieli styczność z polska wersją językowa na pewno przyznają mi rację:
http://www.youtube.com/watch?v=2Cb5MjTG1aM
http://www.youtube.com/watch?v=c5mEVy_ABiA
Wiele bym oddał za możliwość obejrzenia tego serialu jeszcze raz w wersji zdubbingowanej. Pozostaje mieć nadzieję, że kiedys mi się to uda.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
-
Daguchna
- Pirszo loszka
I co, udało się znaleźć chociaż odcinek? Nie da się ukryć, że wizja Martina Clunesa z głosem Mikołajczaka brzmi zachęcająco.
-
Dezerter
- Pan Jarosław
Opublikowałem na YouTube fragment
Niegrzecznych panów z polskim dubbingiem z Wizji Jeden jaki uchował się na jednej z moich kaset VHS. Ci którzy pamiętają go z Wizji Jeden pewnie poczują sentyment, bo polski dubbing stał na naprawdę wysokim poziomie. Szkoda, że po likwidacji Wizji Jeden ich dubbingi poszły do kasacji, ale to chyba niestety domena wszystkich zleceń telewizyjnych. Jedyna nadzieja, że komuś się to jeszcze uchowało na kasetach VHS. W sumie to bardziej prawdopodobne niż dojście do wczesnych dubbingów Canal+ z pasma zakodowanego.
https://www.youtube.com/watch?v=ctHuCUwPUAM
dezerter_poczta@op.pl