Saga rodu Palliserów (The Pallisers); 1974
-
- Pierwszy mikrofon
Saga rodu Palliserów (The Pallisers); 1974
The Pallisers
Był taki serial. Rok produkcji 1974. W polskiej telewizji wyświetlany chyba w drugiej połowie lat 70.
W FilmWebie jest nawet odpowiedni wątek (wprawdzie bez wzmianki o polskim dubbingu). Jednak w bazie polski-dubbing albo w dubbingpedii - cisza na ten temat. A przecież angielscy aktorzy zdecydowanie mówili po polsku.
Był taki serial. Rok produkcji 1974. W polskiej telewizji wyświetlany chyba w drugiej połowie lat 70.
W FilmWebie jest nawet odpowiedni wątek (wprawdzie bez wzmianki o polskim dubbingu). Jednak w bazie polski-dubbing albo w dubbingpedii - cisza na ten temat. A przecież angielscy aktorzy zdecydowanie mówili po polsku.
Re: Saga rodu Palliserów
Jeśli chodzi o ''Sagę rodu Palliserów'' to dubbing powstał w Warszawskim Studiu Opracowań Filmów a reżyserii dubbingu podjęła się pani Izabela Falewiczowa a co do obsady dubbingu to brak informacji.
Re: Saga rodu Palliserów
Witam!
Niestety nie pamiętam nazwiska aktorki użyczającej głosu Glencorze Palliser, ale Piotr Pawłowski to Plantagenet Palliser.
Pozostałe role to według mojej pamięci:
Dolly Longstaffe — Marian Kociniak
Madame Max Goesler — Grażyna Barszczewska
Phineas Finn — Mariusz Benoit
Książę Omnium — Ignacy Machowski
Niestety nie pamiętam nazwiska aktorki użyczającej głosu Glencorze Palliser, ale Piotr Pawłowski to Plantagenet Palliser.
Pozostałe role to według mojej pamięci:
Dolly Longstaffe — Marian Kociniak
Madame Max Goesler — Grażyna Barszczewska
Phineas Finn — Mariusz Benoit
Książę Omnium — Ignacy Machowski
Re: Saga rodu Palliserów (The Pallisers); 1974
dzięki lukand za przypomnienie!
Ja pamiętałam tylko Mariana Kociniaka (wiadomo, bardzo charakterystyczny).

Minęło trochę czasu od mojego ostatniego wpisu w tym wątku. Dzisiaj postanowiłem do niego powrócić. Powodem tego było odkrycie, którego właśnie dokonałem. Otóż okazało się, że głosu Glencorze Palliser użyczyła Jolanta Zykun. (https://pl.wikipedia.org/wiki/Jolanta_Zykun).
-
- Stremowany amator
Witam, może ktoś wie gdzie można pobrać ścieżkę z dubbingiem lub napisy do całej serii?
-
- Prawdziwy ekspert
Jakiś czas temu TVP nadawała ten serial z lektorem, więc nie powinieneś mieć większych trudności ze znalezieniem tego. Pozdrawiam Zbigniew Dolny
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl