Przyjaciele (Friends); 1994-2004
Tak na marginesie chyba juz wiem czemu C+ zrezygnował z dubbingu "Przyjaciół". Pomijając wysokie koszta dubbingu i telefony od widzów winien był....... Polsat a właściwie to, że biorąc taśmy od C+ zamiast na dubbing zdecydował się na lektora. C+ jak powszechnie wiadomo chciał zmusić inne stacje do zlecania/pokazywania dubbingów, a wiadomo jak to z nimi jest kiedy przychodzi do większych wydatków. Była to zła polityka, bo trzeba się było skupić na własnym podwórku i nie oglądać się na innych. W każdym bądź razie krótko po emisji na Polsacie, Canal+ w trosce o dobro widza zrezygnował z dubbingu na koszt lektora.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
-
- Stremowany amator
Re: Przyjaciele (Friends); 1994-2004
Bodajże od 11 listopada Comedy Central rusza z emisją Przyjaciół na swojej antenie. Piszę to w ramach ciekawostki, ponieważ nawet przy obecnej przychylnej polityce VIACOMU odnośnie zlecania własnego dubbingu, to na odkupienie dubbingu od Canal+ do pierwszych 6 sezonów bym nie liczył. Zapowiedzi puszczają z dialogami w wersji oryginalnej, więc raczej wszystko jest pozamiatane.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
dezerter_poczta@op.pl
dezerter_poczta@op.pl
Witam, wiem, że temat bardzo przedawniony, ale może ktoś byłby w stanie mnie poratować? Potrzebuję kilku odcinków serialu "Friends" z polskim dubbingiem. Jest to mi potrzebne do napisania pracy licencjackiej
Może ktoś je posiada i mógłby mi je udostępnić?

-
- Stremowany amator
@pawulina, koledzy z forum dubbingowego chętnie pomogą:
Uwielbiam brać w dupę.
Ja lubię śmiech w tle

Jestem fanem "Przyjaciół", dubbing nieżle im się udał . Mnie się podoba z dubbiniem i bez tak samo.
Na Youtube wypłyną zdubbingowany fragment jednego z odcinków "Przyjaciół". Wklejam, ponieważ nie jest to żaden z odcinków, które da się znaleźć na pewnym internetowym gryzoniu, tudzież innym alternatywnym źródle pozyskiwania zdubbingowanych seriali.
https://www.youtube.com/watch?v=GlSlq7Ik3wU
https://www.youtube.com/watch?v=GlSlq7Ik3wU
-
- Pierwsza duża rola
Szkoda , że tylko ponad dwie minuty , ale dobre i to . W polskiej obsadzie jako głos Rossa był Wojciech Paszkowski , który porem zastąpił Andrzeja Grabarczyka. Przy okazji chciałem się zapytać czy ktoś posiada odcinek (odcinki?) z polskim dubbingiem w których gościnnie wystąpili Julia Roberts i Van Damme ?
Widzę ze nie tylko ja wpadłem na pomysł napisania pracy na temat tego serialu. Poszukuje również odcinków z polskim dubbingiem, czy ktoś mógłby mnie poratować?pawulina pisze:Witam, wiem, że temat bardzo przedawniony, ale może ktoś byłby w stanie mnie poratować? Potrzebuję kilku odcinków serialu "Friends" z polskim dubbingiem. Jest to mi potrzebne do napisania pracy licencjackiejMoże ktoś je posiada i mógłby mi je udostępnić?