Forum poświęcone dubbingowi seriali fabularnych. Od kultowych Siedemnastu mgnień wiosny, Przyjaciół i Ja, Klaudiusz, poprzez Mściciela na harleyu, po produkcje z kanałów dziecięcych i młodzieżowych.
-
Dezerter
- Pan Jarosław
Tytuł oryginalny: Les nouveaux exploits d'Arsène Lupin
Tytuł polski: Nowe przygody Arsène’a Lupina
Produkcja: Francja
Rok: 1993
Gatunek: Kryminał
Reżyseria: Alain Nahum , Michel Boisrond
Scenariusz: Jacques Aranac , Robert Scipion
Obsada:
Arsene Lupin:
François Dunoyer
Pierwsze pojawienie się wersji zdubbingowanej:
TVP(1996r)
Reżyseria dubbingu:
Maria Piotrowska
Dialogi:
brak danych
Obsada wersji polskiej:
brak danych
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
-
Dezerter
- Pan Jarosław
Publikuję listę płac którą spisałem z pierwszego odcinka:
odcinek 1 - Tajemnica Samuela de Champlin
Wersja polska Telewizja Polska
Reżyseria dubbingu: Maria Piotrowska
Dialogi polskie: Monika Zalewska-Radźko wg. tłumaczenia Ilony Augustynowicz
Dźwięk i montaż cyfrowy: Marcin Pilich
Kierownictwo produkcji: Joanna Zalewska i Małgorzata Zielińska
W wersji polskie udział wcięli:
Arsene Lupi - Francois Dunoyer - Cezary Morawski oraz Stefan Każuro, Andrzej Blumenfeld, Włodzimierz Bednarski, Jerzy Kamas, Hanna Polk, Zdzisław Tobiasz, Henryk Łapiński i inni.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl