Nowe przygody Arsène’a Lupina (Les nouveaux exploits d’Arsène Lupin); 1993

Forum poświęcone dubbingowi seriali fabularnych. Od kultowych Siedemnastu mgnień wiosny, Przyjaciół i Ja, Klaudiusz, poprzez Mściciela na harleyu, po produkcje z kanałów dziecięcych i młodzieżowych.

Jak oceniasz dubbing do serialu?

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Dezerter
Pan Jarosław

Nowe przygody Arsène’a Lupina (Les nouveaux exploits d’Arsène Lupin); 1993

Post autor: Dezerter » 18 gru 2009, o 20:20

Obrazek
Tytuł oryginalny: Les nouveaux exploits d'Arsène Lupin
Tytuł polski: Nowe przygody Arsène’a Lupina
Produkcja: Francja
Rok: 1993
Gatunek: Kryminał
Reżyseria: Alain Nahum , Michel Boisrond
Scenariusz: Jacques Aranac , Robert Scipion

Obsada:
Arsene Lupin: François Dunoyer

Pierwsze pojawienie się wersji zdubbingowanej: TVP(1996r)
Reżyseria dubbingu: Maria Piotrowska
Dialogi: brak danych

Obsada wersji polskiej:
brak danych
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

Dezerter
Pan Jarosław

Re: Nowe przygody Arsène’a Lupina (Les nouveaux exploits d’Arsène Lupin); 1993

Post autor: Dezerter » 30 wrz 2018, o 10:15

Publikuję listę płac którą spisałem z pierwszego odcinka:

odcinek 1 - Tajemnica Samuela de Champlin
Wersja polska Telewizja Polska
Reżyseria dubbingu: Maria Piotrowska
Dialogi polskie: Monika Zalewska-Radźko wg. tłumaczenia Ilony Augustynowicz
Dźwięk i montaż cyfrowy: Marcin Pilich
Kierownictwo produkcji: Joanna Zalewska i Małgorzata Zielińska

W wersji polskie udział wcięli:
Arsene Lupi - Francois Dunoyer - Cezary Morawski oraz Stefan Każuro, Andrzej Blumenfeld, Włodzimierz Bednarski, Jerzy Kamas, Hanna Polk, Zdzisław Tobiasz, Henryk Łapiński i inni.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

ODPOWIEDZ