Mike i Molly (Mike & Molly; 2010-15)

Forum poświęcone dubbingowi seriali fabularnych. Od kultowych Siedemnastu mgnień wiosny, Przyjaciół i Ja, Klaudiusz, poprzez Mściciela na harleyu, po produkcje z kanałów dziecięcych i młodzieżowych.
Dezerter
Pan Jarosław

Re: Mike i Molly (Mike & Molly; 2010-15)

Post autor: Dezerter » 7 paź 2015, o 18:44

Tajemniczy1 pisze:Nie znalazłem takowej informacji prasowej.
Proszę bardzo:
TV Puls wyemituje wszystkie dotychczas wyprodukowane 3 serie sitcomu.
Wychodzi na to, że w najlepszym razie z dubbingiem wyemitują trzy pierwsze sezony, bo tyle zakupili. TV Puls lubi przerywać seriale w połowie, i nie zdziwiłbym się gdyby tutaj było podobnie.

Dwie małe uwagi odnośnie dzisiejszej emisji. Zaczęli puszczać spot reklamujący udział Cezarego Żaka w dubbingu. Nagrali z nim kilka ujęć jak nagrywał dialogi do serialu i wykorzystali to w reklamie. Po raz pierwszy pomiędzy dwoma odcinkami pojawiła się krótka reklama batoników DUPLO które sponsorują emisję (wcześniej kolejny odcinek zaczynał się bez żadnej przerwy reklamowej). Może to oznaczać, że dubbing ma dobrą oglądalność, ale to dopiero ocenimy jeśli zlecą dubbing sezonu drugiego. Pytanie do tych co się znają. Czy TV Puls publikuje miesięczne zestawienie wyników oglądalności swoich produkcji?
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

ThePinkFin
Robi gwary

Post autor: ThePinkFin » 7 paź 2015, o 21:52

Słyszałem, że tylko 3 sezony są warte uwagi, poza tym ponoć 2 i 3 nie były emitowane w Polsce, więc nie zdziwiłbym się, gdyby po tym skończyli. Wydaje mi się, że wczoraj też była jakaś reklama między odcinkami.
Zapraszam na mój blog: https://thepinkfin.blogspot.com/ i stronę: https://www.facebook.com/pg/Pingwin-Różowopłetwy-2107462016165767/about/

Film_Polski
Pierwszy mikrofon

Mike & Molly I (2010)

Post autor: Film_Polski » 22 paź 2015, o 07:42

Wartkim krokiem zbliżamy się do końca pierwszego sezonu. I jak wrażenia (moje, subiektywne)?
Powiem tak:
1 Do oglądnięcia pierwszego odcinka zasiadłem jedynie dlatego, że zapowiedziany był dubbing. Inaczej nie traciłbym czasu na jeden z wielu średniodowcipnych amerykańskich sitcomów, zaczytanych lektorem.
2 Po obejrzeniu epizodu numer jeden pomyślałem sobie: Może być. Ani serial ani jego polska wersja nie są najsłabsze ze słabych ale też nie żadne mistrzostwo świata.
3 Coś mnie jednak skłaniało do oglądania wszystkich odcinków kolejnych. Może to, że nieprędko spodziewam się następnego serialu dla dorosłych w polskiej wersji aktorskiej, choćby i przeciętnawej.
4 Nawet nie zauważyłem kiedy, ale się wciągnąłem w perypetie bohaterów. A i polski dubbing doceniam teraz bardziej, niźli na początku! Czy to ja się przyzwyczaiłem do głosów, czy też "przodownicy pracy" ze Studia PRL wraz z wykonawcami dubbingu - zwyczajnie potrzebowali kilku chwil aby się rozruszać, rozegrać, odnaleźć właściwy rytm?
Ostatnio zmieniony 22 paź 2015, o 18:01 przez Film_Polski, łącznie zmieniany 1 raz.

ThePinkFin
Robi gwary

Post autor: ThePinkFin » 22 paź 2015, o 16:48

Wydaje mi się, że jedno i drugie, bo o to m.in. chodzi w dubbingu.
Zapraszam na mój blog: https://thepinkfin.blogspot.com/ i stronę: https://www.facebook.com/pg/Pingwin-Różowopłetwy-2107462016165767/about/

twojambasador
Stremowany amator

Post autor: twojambasador » 22 paź 2015, o 17:12

Idzie gdzieś to zobaczyć online lub pobrać?

Film_Polski
Pierwszy mikrofon

Mike i Molly, sezon drugi

Post autor: Film_Polski » 2 lis 2015, o 16:20

Wszystkie tygodniki z programami telewizyjnymi zgodnie informowały o projekcjach drugiego sezonu - począwszy od dzisiaj. W zaduszkowy poniedziałek 2. listopada o godzinie 16:00 miano nadać odcinek 1 i 2, w kolejne zaś dni: odcinek 2 i 3, odcinek 3 i 4 i tak dalej. Zaprogramowałem nagrywanie.
A tu nagle, w ostatnich minutach serialu tureckiego, na ekranie ukazał się anons, że za chwilę... "Gwiezdne wrota". I rzeczywiście: od 16:00 nadają "Gwiezdne wrota 2" (naturalnie, bez śladu duba). Ponieważ ta telewizja nie ma teletekstu, wszedłem w Internet i wygooglałem najaktualniejszy program TV Puls. A tu ani śladu po "Mike & Molly"...

Jakby ktoś miał informacje lepsze od moich, niechaj zechce wrzucić je na forum.

\./_\./
Administrator

Post autor: \./_\./ » 2 lis 2015, o 16:28

To niestety standard w Pulsie, że ramówka potrafi się zmienić kilka dni przed. Prawdopodobnie emisja Mike i Molly z dubbingiem po prostu się nie sprawdziła, więc serial wypadł całkowicie.

drwr5555
Stremowany amator

Post autor: drwr5555 » 10 lis 2015, o 09:22

To po prostu chamstwo w państwie. PULS zrobił wielkie świństwo. Najpierw chwali się produktem jakim był Mike i Molly z dubbingiem a potem ten produkt po paru emisjach nagle ściąga z anteny bez żadnych wyjaśnień i komentarzy. Jak dla mnie to Dziadostwo. To tak jak by lokalna cukiernia chwaliła się że będzie miały w sprzedaży dużo pączków z nadzieniem w różnych smakach a pączków było zaledwie kilkanaście i była to jedynie promocyjna sprzedaż na dwa albo trzy dni, oczywiście nie informując klientów o zasadach promocji. PULS postąpił w sposób podobny czyli po świńsku. A już zaczynało mi się podobać.

Nillay
Internet Explorer

Post autor: Nillay » 10 lis 2015, o 09:50

Puls robi tak ze wszystkimi produkcjami...

Luzerka1212
Pierwszy mikrofon

Post autor: Luzerka1212 » 10 lis 2015, o 16:08

Disney XD robi podobnie. Reklamowali cały czas Horronin, puścili 11/21 odcinków. Zaczęli puszczać od początku, a potem nagle zdjęli bez wyraźnego powodu i umieścili na miejscu tego serialu jakąś głupią kreskówkę, którą "ukradli" z Teletoon+. Widać obie stacje mają tę samą logikę.
Nie ważne kim jesteś. Ważne, że jesteś sobą.

ODPOWIEDZ