Mike i Molly (Mike & Molly; 2010-15)
-
- Robi gwary
Re: Mike i Molly (Mike & Molly; 2010-15)
Mnie to nie oburza. Zasmuca, ale nie oburza. Nie pierwszy raz spotykam się z tym, że po emisji sezonu serial znika. Dobre jest to, że jest niemała szansa, iż wersja dubbingowa została dobrze przyjęta. Jedyne, co nie podoba mi się w Pulsie, to zmiana ramówki. Ogółem teraz w spokoju czekam na dubbing do kolejnego sezonu.
Zapraszam na mój blog: https://thepinkfin.blogspot.com/ i stronę: https://www.facebook.com/pg/Pingwin-Różowopłetwy-2107462016165767/about/
Re: Mike i Molly (Mike & Molly; 2010-15)
Tyle tylko, że nikt z nas nie nastawiał się na dubbing wszystkich sezonów. TV Puls działa w dosyć dziwny sposób. Kupują po kilka sezonów danych seriali, po czym znienacka przerywają emisję aby zabrać się za coś innego. W przypadku Mike'a i Molly, to niczego nowego nie kupowali. Jakieś 2 lata temu wyemitowali dwa pierwsze sezony z lektorem, czyli w najlepszym razie dubbing miałby jeszcze drugi sezon. Na resztę bym nie liczył. W obecnych warunkach lepiej, aby TV Puls zamiast seriali dubbingowała filmy aktorskie (chociaż te familijne) bo to zamknięta całość. Seriale mają tę wadę, że mogą ciągnąć się latami i zdubbingowanie wszystkich odcinków jest dosyć kosztowne. Film ma tę zaletę, że dubbing do niego zleca się raz i można go przypominać kilka razy do roku. Powinni pójść w stronę dubbingowania filmów przygodowych. A o tym czy coś jeszcze zlecą to przekonamy się dopiero za kilka miesięcy.drwr5555 pisze:To po prostu chamstwo w państwie. PULS zrobił wielkie świństwo. Najpierw chwali się produktem jakim był Mike i Molly z dubbingiem a potem ten produkt po paru emisjach nagle ściąga z anteny bez żadnych wyjaśnień i komentarzy.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl