Walt Disney / Pixar

Dział poświęcony dubbingowi w filmach i serialach animowanych dla najmłodszych.
UWAGA: Bezwzględny zakaz zakładania nowych tematów, można jedynie odpowiadać na istniejące tematy założone przez administratora/moderatora.
ポッテロ
Pan Sowa

Walt Disney / Pixar

Post autor: ポッテロ » 12 lut 2012, o 22:22

Dział poświęcony filmom animowanym wytwórni Walta Disneya, dystrybuowanym przez Forum Film (kino) i CD Projekt (DVD).
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

Gumisio
Pierwszy mikrofon

Merida Waleczna - premiera przesunięta

Post autor: Gumisio » 27 lut 2012, o 20:22

Dystrybutor filmu "Merida Waleczna" ze studia Disney / Pixar - Forum Film Poland, przesunął datę premierę z października na 17 sierpnia.

Nagrania polskiej wersji językowej już trwają. Reżyseruje Wojtek Paszkowski (pewnie niektórzy się ucieszą) :)

Najnowszy zwiastun (a właściwie fragment) filmowy zobaczycie tutaj :

http://youtu.be/dSbHEwYhlGM

ポッテロ
Pan Sowa

Re: Walt Disney / Pixar

Post autor: ポッテロ » 27 lut 2012, o 20:31

Post przeniosłem do odpowiedniego działu. Ponieważ w dziale „Filmy dubbingowane” zajmujemy się wyłącznie filmami aktorskimi, a w „Anime/animacje dla dorosłych” filmami dla dorosłych, o filmach animowanych dla dzieci należy pisać w tym dziale, w temacie poświęconym odpowiedniemu dystrybutorowi.

Co do treści wiadomości, to trochę mnie dziwi, że SDI już rozpoczęło prace nad Meridą waleczną, chociaż jej premiera przypada na sierpień, a za Avengers wzięli się chyba dopiero niedawno bądź dopiero się wezmą. Tym niemniej jeśli Paszkowski obecnie zajmuje się Meridą, to maleją szanse na to, że będzie odpowiadał/już odpowiada za reżyserię Avengers.
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

Dezerter
Pan Jarosław

Post autor: Dezerter » 10 mar 2012, o 21:07

Na Filmwebie jest już dostępny zdubbingowany zwiastun nowej animacji Burtona Frankenweenie. Mam wrażenie, że dźwięk w tym zwiastunie brzmi jakby był nagrywany z kina, jest niezbyt wyraźny i czysty.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

misiek73169
Pierwsza duża rola

Post autor: misiek73169 » 11 mar 2012, o 00:38

Raczej dla dzieci mimo że bajka to chyba do końca nie jest. Tim Burton kiedyś już zrobil cos w tym klimacie . Tylko , że Gnijąca Panna Mloda chyba nie doczekała się u nas dubbingu. Czy narratorem w tym zwiastunie nie był Grzegorz Pawlak ?

Krzysiek89
Poziom: fandubber

Post autor: Krzysiek89 » 11 mar 2012, o 12:11

misiek73169 pisze:Raczej dla dzieci mimo że bajka to chyba do końca nie jest. Tim Burton kiedyś już zrobil cos w tym klimacie . Tylko , że Gnijąca Panna Mloda chyba nie doczekała się u nas dubbingu. Czy narratorem w tym zwiastunie nie był Grzegorz Pawlak ?
Narratorem w zwiastunie jest Miłogost Reczek. "Gnijąca Panna Młoda" nie została w Polsce zdubbingowana mimo kategorii wiekowej PG w USA. A szkoda, bo to jeden z najlepszych filmów Burtona, przynajmniej moim zdaniem.

ポッテロ
Pan Sowa

Post autor: ポッテロ » 6 maja 2012, o 11:24

Disney wchodzi na indyjski rynek. Tak się zastanawiam, czy jest szansa na to, że ten film trafi również do Polski; jeśli tak, to dubbing jest raczej pewny. Chętnie bym go obejrzał, bo – nie oszukujmy się – chyba w niczym nie przypomina typowych filmów Disneya. Animacja i poziom brutalności raczej przywodzą na myśl anime shōnen niż klasyczną disneyowską pierdółkę. Ale znając życie, obejrzą go tylko Amerykanie i naród, który lubi podróbki Szybkich i wściekłych, w których gangsterzy podczas pościgu tańczą na dachach ciężarówek, a ich historyczny władcy tańczyli disco polo z zaawansowanym układem tanecznym podczas spływu tratwą.
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

radef
Pierwszy mikrofon

Post autor: radef » 6 maja 2012, o 14:13

Animacja jakaś słaba (albo tak wygląda przynajmniej w reklamie), gdyby był to film na szerszą światową dystrybucję to na pewno Disney dałby więcej kasy, a więcej kasy to lepsza animacja. Wg mnie coś takiego na pewno nie będzie w kinach w Polsce, ale na DVD być może (wszystko zależy czy będzie w ogóle w Europie), mimo z tego, że widzę, że do trochę starszej widowni jest to film, spodziewałbym się dubbingu (pamiętacie ostatni animowany film Disneya z lektorem, coś nie kojarzę).

ポッテロ
Pan Sowa

Post autor: ポッテロ » 6 maja 2012, o 14:27

Szczerze wątpię, żeby ten film miał się w Polsce pojawić w kinach, ale liczę chociaż na DVD. A co się tyczy animacji, to rzeczywiście pod względem technicznym niedomaga, ale mnie chodzi raczej o jej estetykę, która – mówcie co chcecie – mnie się kojarzy z anime.
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

Mariusz
Stremowany amator

Kopciuszek - Nowy Dublaż

Post autor: Mariusz » 20 cze 2012, o 17:31

Na stronie Cdprojekt pojawiła się zapowiedź Kopciuszka na Blu-rayu; na marginesie została podana informacja o nowym polskim dublażu.
CDprojet.pl pisze:Obsada: nowy polski dubbing: Angelika Kurowska, Marcin Mroziński, Elżbieta Kijowska-Rozen, Jan Kulczycki, Tomasz Steciuch, Monika Pikuła, Jarosław Boberek, Jacek Bończyk
Samotne kasety przygarniam.

ODPOWIEDZ