Inne stacje

Dział poświęcony dubbingowi w filmach i serialach animowanych dla najmłodszych.
UWAGA: Bezwzględny zakaz zakładania nowych tematów, można jedynie odpowiadać na istniejące tematy założone przez administratora/moderatora.
\./_\./
Administrator

Inne stacje

Post autor: \./_\./ » 2 lut 2012, o 21:03

Inne stacje telewizyjne i dubbingi wykonywane/zlecane przez nie. TVP, dobre czasy TVN i tak dalej..

Dezerter
Pan Jarosław

Re: Inne stacje

Post autor: Dezerter » 7 sie 2012, o 20:06

Wertując polski internet natrafiłem, na materiał video z taką ciekawostką dubbingową:
http://www.mjakmilosc.tvp.pl/55992/249- ... bingu.html

Może niektórych to zainteresuje.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

ポッテロ
Pan Sowa

Post autor: ポッテロ » 17 sty 2013, o 18:00

TVP złożyła wniosek o przyznanie koncesji na kanał dziecięcy. Ciekaw jestem, czy tak jak w przypadku TVP Seriale ograniczą się tylko do tego, co już mają w archiwach, czy może zamierzają emitować też jakieś nowości. A jeśli tak, to czy będą stosować dubbing, czy borowce.
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

Dezerter
Pan Jarosław

Post autor: Dezerter » 17 sty 2013, o 19:14

Animacje na 100% polecą z dubbingiem. Mają zresztą co nieco w swoich archiwach. Nie jest napisane, że ów kanał będzie puszczał produkcje aktorskie (poza tym teatrem który pewnie sami wyprodukują), ale jeśli już to trudno tutaj cokolwiek przewidzieć. Konkurencja na tym polu dubbinguje prawie, że 100% ramówki. Ucieszyłbym się gdyby TVP przypomniała aktorskie seriale młodzieżowe które uchowały im się z dubbingiem. Mogliby też sięgnąć do archiwów Canal+ z którego już kiedyś brali dubbingi do seriali młodzieżowych.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

AtoMan
Dubbingpedia.pl
Kontakt:

Post autor: AtoMan » 17 sty 2013, o 19:37

Tyle, że na razie konkretów brak, bo z opisu wynika, że powstanie coś w stylu "Domisie24" pełne nieoglądalnego nawet dla dzieciaków chłamu.
Obrazek :mowi: https://youtu.be/8_E_5D3hekc lub https://youtu.be/4c-0ZbEHhGg

Daguchna
Pirszo loszka

Post autor: Daguchna » 18 sty 2013, o 01:49

AtoMan pisze:Tyle, że na razie konkretów brak, bo z opisu wynika, że powstanie coś w stylu "Domisie24" pełne nieoglądalnego nawet dla dzieciaków chłamu.
Haha, moja pierwsza myśl po przeczytaniu niusa.

A tak na serio (?) to skoro na Serialach 80% to Rozlewiska, M jak Miłość i inni szit, który jest akurat pod ręką, to jakim cudem tutaj miałoby być inaczej.

AtoMan
Dubbingpedia.pl
Kontakt:

Post autor: AtoMan » 18 sty 2013, o 08:45

Seriale emitowały też (w początkach nadawania) WOW, Tajemnicę Sagali i Słoneczną Włócznię. Leciały nawet na TVP Kultura. Nie wydaje mi się więc, by potrzebny był im do czegokolwiek kolejny kanał, chociaż z drugiej strony same wymagania stawiane kanałowi w DVB-T są zbudowane tak, że najłatwiej (i najtaniej) byłoby je spełnić właśnie TVP...
Obrazek :mowi: https://youtu.be/8_E_5D3hekc lub https://youtu.be/4c-0ZbEHhGg

varane96
Stremowany amator

Post autor: varane96 » 13 cze 2013, o 20:00

Nie wiem, gdzie o tym napisać, więc zrobię to tutaj. Istnieje serial o Rózowej Panterze, która mówi, przejrzałem portale społecznosciowe i wszystkie jednoznacznie wskazuja, że serial jest opatrzony lektorem, jednak, ja mam w posiadaniu bodajże dwa odcinki tego serialu z polskim dubbingiem, emitowanym swego czasu na TVP1, jestem ciekaw co się stało z tym serialem, dlaczego giną najlepsze seriale animowane ze świetnie wykonanym polskim dubbingiem...

timon10
Stremowany amator

Post autor: timon10 » 23 wrz 2013, o 15:42

Pamiętam jak na TVN zawsze o godzinie 15 leciały fajne dubbingowane bajki, o kotach ze śmietniska albo o planetarianach.

------------------------------------------------------------------------
zobacz więcej
Ostatnio zmieniony 20 sie 2014, o 11:56 przez timon10, łącznie zmieniany 2 razy.

pokemonka225
Pierwszy mikrofon
Kontakt:

Post autor: pokemonka225 » 10 paź 2013, o 19:54

Kocia Ferajna? :)
Gdy życie daje Ci cytryny... powiedz, że to żółte pomarańcze i sprzedaj je dwa razy drożej.

ODPOWIEDZ