MiniMini+/Teletoon+/Canal+
-
- Pierwszy mikrofon
- Kontakt:
Re: MiniMini+/Teletoon+/Canal+
U Rarity właśnie brakowało mi tego charakterystycznego dla oryginału załamania w głosie przy rozpaczy... I fakt jakoś nie słyszałabym Zdunia jako Shining Armora :3 Hah co by było gdyby to on otrzymał role Discorda? na pewno niezły chaos. taki słaby żarcik.
W sumie jak się głębiej zastanowić to masz rację, bo nawet ja obejrzałam całą 1 serię z dubbingiem :3 Chyba po prostu za dużo czasu spędzam ze StalicemCWHC.
Jestem ciekawa jakie głosy dostaną główne czarne charaktery pierwszych i ostatnich odcinków S2. Ciągle mam w głowie głos idealny dla Chrysalis ale nie potrafię sobie przypomnieć nazwiska aktorki...
I wybacz ale jako akcję promocyjną narzucono mi wypowiadanie się o naszym fandubowym projekcie w samych superlatywach xD
W sumie jak się głębiej zastanowić to masz rację, bo nawet ja obejrzałam całą 1 serię z dubbingiem :3 Chyba po prostu za dużo czasu spędzam ze StalicemCWHC.
Jestem ciekawa jakie głosy dostaną główne czarne charaktery pierwszych i ostatnich odcinków S2. Ciągle mam w głowie głos idealny dla Chrysalis ale nie potrafię sobie przypomnieć nazwiska aktorki...
I wybacz ale jako akcję promocyjną narzucono mi wypowiadanie się o naszym fandubowym projekcie w samych superlatywach xD
Gdy życie daje Ci cytryny... powiedz, że to żółte pomarańcze i sprzedaj je dwa razy drożej.
Jako Chrysalis widzę Brygidę Turowską choć ta już epicko wyszła jako Nightmare Moon. Ale to mi nie przeszkadza. Na Discorda kilku kandydatów i lepszych i gorszych też jest...Jestem ciekawa jakie głosy dostaną główne czarne charaktery pierwszych i ostatnich odcinków S2.
-
- Pierwszy mikrofon
- Kontakt:
Hmmm... Kogo?
Ja nie mam swojego typa, ani na niego ani mna Shining Armora ani na Kredens.
Czekam na ich inwencję.
Ja nie mam swojego typa, ani na niego ani mna Shining Armora ani na Kredens.
Czekam na ich inwencję.
Gdy życie daje Ci cytryny... powiedz, że to żółte pomarańcze i sprzedaj je dwa razy drożej.
Barbasiewicz, Czyż, Szczęsny, Wituch, Odija, Paszkowski...pokemonka225 pisze:Hmmm... Kogo?
Od biedy może być Zduń, aczkolwiek wolałbym bardziej Jacka Kopczyńskiego lub Tomasza Bednarka. Ewentualnie Przemysław Stippa.pokemonka225 pisze:Shining Armora
-
- Pierwszy mikrofon
- Kontakt:
O nie nie! Zduń na Shing Armora nie nie nie! Wykluczone to nie wchodzi w grę. Nie pasuje.
O Paszkowskim również myślałam na Dizziego ale uznałam ze jednak nie... nie nie opasuje, ma zbyt hmm... nie wiem jaki ale nie pasujący głos. Barbasiewicz? Skaza? Dałby radę ale ma ciut chyba za ,,stary'' głos, choć nawet by mi sie chyba spodobał :3 W końcu Discord ma parę tysięcy lat
Czyż powiadasz? Hmmm... nie wiem szczerze powiedziawszy... Zawsze chciałam usłyszeć jak podkładał Żukosoczka, ale nigdzie nie ma nawet urywka polskiego dubbingu do tej bajki...
Wituch? O! O! Dobre!.
Odija. najlepsza z obecnych tutaj opcji
O Paszkowskim również myślałam na Dizziego ale uznałam ze jednak nie... nie nie opasuje, ma zbyt hmm... nie wiem jaki ale nie pasujący głos. Barbasiewicz? Skaza? Dałby radę ale ma ciut chyba za ,,stary'' głos, choć nawet by mi sie chyba spodobał :3 W końcu Discord ma parę tysięcy lat

Czyż powiadasz? Hmmm... nie wiem szczerze powiedziawszy... Zawsze chciałam usłyszeć jak podkładał Żukosoczka, ale nigdzie nie ma nawet urywka polskiego dubbingu do tej bajki...
Wituch? O! O! Dobre!.
Odija. najlepsza z obecnych tutaj opcji

Kwestia gustu. Jak wspomniałem od biedy może być. Zresztą Zduniowi, choć pełno go było w MLP, to jednak ciut poważniejsze role zawsze mu wychodziły(genialny HT, DH). Wszyscy na FGE obstawialiśmy, że będzie Breaburnem. Ale był wtedy zawód...pokemonka225 pisze:O nie nie! Zduń na Shing Armora nie nie nie! Wykluczone to nie wchodzi w grę. Nie pasuje.
Jeśli chodzi o Discorda, dla mnie najlepszym kandydatem jest właśnie Czyż. Słysząc pierwszy raz Discorda od razu pomyślałem o tym aktorze. Ta postać w jego roli byłby naprawdę udany. Barbiasiewicz i Szczęsny też by dali radę jako Discord. Wituch zdaję się być najpoważniejszym kandydatem ale wolałbym tym razem kogoś innego posłuchać jako szwarccharakter. Paszkowski mi do tej roli zbytnio nie pasuję, zresztą jako go widzę jako idealny głos dla Fancy Pantsiego. Odija, kolejny częsty zły charakter ale jego głos pasuje bardziej do poważniejszych postaci. Discord takową nie jest.
Kandydatów jak widać kilku jest. O Barbiasiewiczu już dawno się mówiło, że będzie Discordem ale konkretnych dowódów nie było. Nie tak dawno ktoś puścił plotę, że użyczyć mu głosu może Mirosław Zbrojewicz, ale w tym przypadku ktoś z grubej rury zarzucił nieprawdą...
-
- Pierwszy mikrofon
- Kontakt:
Pan Krab miałby być Discordem? No nie wydaje mi się...
A Zduń jako Doctor Whooves mnie nie przekonał, choć oczywiście jak widzę tego kuca to w głowie słyszę jedynie albo kochany szkocki akcent Davida Tennanta (Well...) albo prześliczny, charakterystyczny głos Matta Smitha (Gernimo!). Tak zwane zboczenie fandomowe
A Zduń jako Doctor Whooves mnie nie przekonał, choć oczywiście jak widzę tego kuca to w głowie słyszę jedynie albo kochany szkocki akcent Davida Tennanta (Well...) albo prześliczny, charakterystyczny głos Matta Smitha (Gernimo!). Tak zwane zboczenie fandomowe

Na MM+ leci "MLP: Przyjaźń to magia". O ile o samym serialu można powiedzieć wiele (chociaż wcale zły nie jest), to polska wersja w mojej opinii wyszła im bardzo ładnie. Z MiniMini+/Teletoon+/Canal+ to chyba kuce mają najlepszy dubb, ale pewności nie mam, gdyż niewiele na tych kanałach oglądam. Niemniej uznaję go za udany 

Jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem dubbingu do serialu Jadagrace w reżyserii Dariusza Dunowskiego. Dubbing prezentuje tutaj bardzo wysoki poziom. O ile do Sary Jane można się było przyczepić (chyba za dużo reżyserów miało wpływ na efekt końcowy) to tutaj mamy do czynienia z typowym Master Filmem, czyli z pełnym profesjonalizmem. Natalia Jankiewicz chyba śmiało mogłaby dubbingować Jadagrace także w innych produkcjach aktorskich. Ciekawi mnie, czy teleTOON+ zlecił coś jeszcze do Master Filmu, bo serial wyemitują dosyć szybko (przy obecnym tempie to w ciągu jednego miesiąca).
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
-
- Stremowany amator
Wiem, że o tym już mówiłem, no ale pan Jacek i jego ekipa z telewizji Puls 2 kupiła pakiet kolejnych 166 kreskówek Zwariowanych Melodii, gdzie wsród Nich znajdują się też kreskówki z dubbingiem z emisji w Canal+ (sprzed i po 1948 r.).
Uwielbiam brać w dupę.