MiniMini+/Teletoon+/Canal+
Re: MiniMini+/Teletoon+/Canal+
Wczoraj miałem okazję obejrzeć fragment serialu M.I. High i byłem pozytywnie zaskoczony jakością dubbingu. Dawno nie widziałem żadnego serialu dla młodzieży i spodziewałem się czegoś w stylu Hanny Montany (brrr). Byłem pod wrażeniem kłapów i dopasowania głosów do postaci, co w tego typu produkcjach jest chyba dość rzadkie nie wspominając o niektórych produkcjach pełnometrażowych. Czytałem, że ten serial był emitowany wcześniej na Cartoon Network z inną wersją dubbingu opracowaną przez Genetix Film Factory pod innym tytułem (S.A.W. Szkolna Agencja Wywiadowcza). Zastanawiam się, jak brzmiała ta pierwsza wersja dubbingu w porównaniu do tej nowszej wersji Soniki. Ktoś może miał okazję obejrzeć tę z CN?
-
- Stremowany amator
S.A.W Szkolna agencja wywiadowcza (M.I. High) w CN-ie ostatni raz było w emisji 3 lata temu, w CN-ie. Dubbing był nawet w porządku, tyle że jak to się mówi - wszystko dobre, co się kiedyś kończy. 

Uwielbiam brać w dupę.
-
- Stremowany amator
Ostatnio ktoś na kasecie trafił na szczeciński dub nadawany na MiniMini, pt. "Świat w oczach Allegry"
Tłumaczenie: Katarzyna Wołkowicz-Kowalczyk
Opracowanie piosenek: Robert Narwojsz
Dialogi polskie: Grzegorz Młudzik
Realizacja dźwięku: STUDIO MIDAT – SZCZECIN
W polskiej wersji udział wzięli:
- Katarzyna Bieschke – Allegra
- Rafał Chmura
- Grażyna Madej
- Bożena Furczyk
- Sławomir Kołakowski
- Konrad Pawicki
- i Jacek Piotrowski