Disney Channel/Disney XD/Disney Junior

Dział poświęcony dubbingowi w filmach i serialach animowanych dla najmłodszych.
UWAGA: Bezwzględny zakaz zakładania nowych tematów, można jedynie odpowiadać na istniejące tematy założone przez administratora/moderatora.
\./_\./
Administrator

Disney Channel/Disney XD/Disney Junior

Post autor: \./_\./ » 2 lut 2012, o 20:37

Dubbing poświęcony serialom i filmom animowanym emitowanym na kanałach Disneya, oraz dla seriali aktorskich dla najmłodszych (emitowanych np. na Disney Junior). W temacie można poruszać również sprawy dubbingu na FoxKids/Jetix.
Informacje o kanałach:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Disney_Channel_(Polska)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Disney_Junior_(Polska)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Disney_XD_(Polska)

Conquest
Stremowany amator

Re: Disney Channel/Disney XD/Disney Junior

Post autor: Conquest » 21 kwie 2013, o 14:00

To może zganię DXD, a konkretnie SDI Media Polska za polską wersję dubbingową Pokemon Czerń i Biel: Ścieżki Przeznaczenia. W obrębie kilku odcinków zmieniane są głosy postaci (może nie głównych, ale też nie epizodów), a to boli, zwłaszcza, że dla mnie bardzo liczy się stałość głosowa w dubbingu.

olgaa

Post autor: olgaa » 6 sie 2013, o 11:05

Zgadzam się z przedmówcą - stałość głosowa w dubbingu to podstawa.

momo02

Post autor: momo02 » 21 sie 2013, o 17:16

Mnie bardziej przeszkadza niewłaściwy dobór wieku aktora podkładającego głos do postaci...

bobek90

Post autor: bobek90 » 31 sie 2013, o 18:18

i dzieciaki nie łapią kto jest kim :D

konrad.power

Post autor: konrad.power » 20 wrz 2013, o 07:38

bobek90 pisze:i dzieciaki nie łapią kto jest kim :D
Może łapią, może nie zauważą - ale chodzi IMO o rzetelność pracy i warsztat, który powinien być zawsze nienaganny. A takie pójście na łatwiznę dla mnie niestety bardzo źle świadczy o kanale/firmie.

pokemonka225
Pierwszy mikrofon
Kontakt:

Post autor: pokemonka225 » 28 wrz 2013, o 09:15

Jeżeli ktoś ogląda ,,Wodogrzmoty Małe'' to czy mógłby mi zdradzić kto udziela głosu Gideonowi? bardzo mnie to interesuje bo na żadnej stronie nie jest to podane...
Gdy życie daje Ci cytryny... powiedz, że to żółte pomarańcze i sprzedaj je dwa razy drożej.

Kretes96
Pierwszy mikrofon

Post autor: Kretes96 » 28 wrz 2013, o 10:05

Po wysłuchaniu się doszłem do wniosku, że Gideonowi i Cuksie głosu użycza ta sama aktorka co Mabel, czyli Agnieszka Pawełkiewicz, na początku nie wiedziałem że to możliwe. Paszkowski w swojej innej dubbingowej produkcji, którą reżyserował "Duch i nas dwóch" użył tylko czterech aktorów na krzyż, z których dwaj użyczają tylko dwójce głównych bohaterów.

pokemonka225
Pierwszy mikrofon
Kontakt:

Post autor: pokemonka225 » 28 wrz 2013, o 10:08

Wow, tego się nie spodziewałam...

W takim razie wielki szacun dla tej pani, bo Gideoś serio brzmi jak chłopiec.
Dominika Kluźniak też podkłada chłopców, ale u niej da się łatwo wychwycić, ze to ona i że jest kobietą, a tutaj... pełna profeska.

EDIT: DisneyChannel odpisało mi, że podkłada go jednak Dominika Kluźniak, więc w sumie na jedno wychodzi: po raz pierwszy nie da się jej rozpoznać! :D
BTW nowe odcinki już w ten czwartek! :D
Gdy życie daje Ci cytryny... powiedz, że to żółte pomarańcze i sprzedaj je dwa razy drożej.

dogut
Stremowany amator

Post autor: dogut » 5 sty 2014, o 18:36

Niestałość w dubbingu może doprowadzić do szewskiej pasji, to fakt. Zdarzały mi się nawet sytuacje, gdy cały film miałem praktycznie zmarnowany, bo głos któregoś bohatera mnie przez to rozpraszał.

ODPOWIEDZ