Czerwiec rekordowym miesiącem dla Nickelodeon
W czerwcu 2013 roku Nickelodeon zanotował rekordowe wyniki oglądalności osiągając SHR na poziomie 6,1 proc. w czasie 6:00-21:00. Jest to najlepszy wynik w historii polskiego kanału Nickelodeon.
W czerwcu br. na ekranach telewizorów królował serial komediowy „Marvin Marvin” o przygodach kosmity, który w ciele nastolatka musi przystosować się do życia w amerykańskiej rodzinie. Potwierdza to wynik RT na poziomie 1,1 proc. i SHR 5,7 proc. Niezmiennie dużą popularnością wśród widzów cieszy się serial „iCarly” - perypetie trójki przyjaciół, którzy nagrywają własny program internetowy osiągnęły bardzo dobry wynik 1,1 proc. RT i 6,6 proc. SHR. Na kolejnych miejscach znalazły się takie seriale jak „Wróżkowie Chrzestni” (1,1 proc. RT i 9,1 proc. SHR), „Big Time Rush” (1,1 proc. RT i 5,3 proc. SHR) oraz „Victoria znaczy zwycięstwo” (1 proc. RT i 7,3 proc. SHR).
Wyniki oglądalności potwierdziły również, że polscy widzowie chętnie oglądają znane już seriale. Dużym zainteresowaniem cieszą się szalone przygody „Pingwinów z Madagaskaru”, co odzwierciedlił fantastyczny wynik 7,5 proc. SHR.
- Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że w Polsce Nickelodeon cieszy się tak dużą popularnością. Oznacza to bowiem, że widzowie doceniają nasze wartości oraz przygotowaną dla nich propozycję ramówkową. Fakt, że widownia kanału rośnie tak szybko, na tak dynamicznym rynku, cieszy nas jeszcze bardziej - powiedział Victor Coolman, VP Programming Nickelodeon. - Polska to rynek o ogromnym potencjale i stale dążymy do wzmocnienia naszej pozycji chociażby poprzez wprowadzanie lokalnych produkcji takich jak zeszłoroczny program „Cheeese” z Maćkiem Musiałem. Duże nadzieje pokładamy również w programach „Sam & Cat” oraz „Sanjay & Craig”, które już jesienią pokażą się na antenie Nickelodeon - dodał.
http://satkurier.pl/news/87464/czerwiec ... odeon.html
Nickelodeon / Nick Jr.
Re: Nickelodeon / Nick Jr.
Nickelodeon zaczyna sobie radzić coraz lepiej. Miejmy nadzieję, że w przyszłości jeszcze bardziej rozwiną swoją ofertę programową.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
Re: Nickelodeon / Nick Jr.
Tak, też o tym czytałem - i powiem szczerze, że bardzo mnie to cieszy. Oby się im dalej dobrze wiodło, co przełoży się pewnie na rozbudowę oferty, dla mnie jak najbardziej pożądana sprawa.Dezerter pisze:Nickelodeon zaczyna sobie radzić coraz lepiej. Miejmy nadzieję, że w przyszłości jeszcze bardziej rozwiną swoją ofertę programową.