BBC CBeebies

Dział poświęcony dubbingowi w filmach i serialach animowanych dla najmłodszych.
UWAGA: Bezwzględny zakaz zakładania nowych tematów, można jedynie odpowiadać na istniejące tematy założone przez administratora/moderatora.
\./_\./
Administrator

BBC CBeebies

Post autor: \./_\./ » 2 lut 2012, o 20:48

Temat poświęcony dubbingowi filmów i seriali animowanych/aktorskich emitowanych na kanale BBC CBeebies.
Informacje o stacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/CBeebies

pokemonka225
Pierwszy mikrofon
Kontakt:

Re: BBC CBeebies

Post autor: pokemonka225 » 7 sie 2012, o 12:56

Dubbingh w większości bajek i seriali sprawia że z uszu leci mi krew. Najgorzej jest z bajką ,,Kieszonkowy dziadek'' gdzie emocje lepiej pokazałby mój but z lewej nogi niż ci aktorzy. Ale co się dziwic to jednak Tercja... Lecz niekiedy zdazają się bajki typu ,,Charlie i Lola'' gdzie został odwalony kawał niezłej roboty ale to już zasłujga Mascer Filmu Sonicii i Startu.

Pragnę zaznaczyc ze często moj telewizor okupowany jest przez młodszą siostrę więc sporo czasu spędzam na oglądaniu tego typu bajeczek.
Gdy życie daje Ci cytryny... powiedz, że to żółte pomarańcze i sprzedaj je dwa razy drożej.

Daru
Dubbingpedia.pl

Post autor: Daru » 7 sie 2012, o 15:07

Oj, nie mogę się zgodzić co do Kieszonkowego dziadka - pierwsza seria robiona przez studio słowackie faktycznie mogła sprawiać, że bolały uszy. Ale dubbing gdański jest już na całkiem dobrym poziomie.

pokemonka225
Pierwszy mikrofon
Kontakt:

Post autor: pokemonka225 » 7 sie 2012, o 15:23

No nie wiem. Widziałam tylko pare odcinków i... więcej nie mam zamiaru.
Gdy życie daje Ci cytryny... powiedz, że to żółte pomarańcze i sprzedaj je dwa razy drożej.

Douglas10NWR
Stremowany amator

Post autor: Douglas10NWR » 31 paź 2022, o 13:25

Ostatnimi czasy CBeebies zleca swoje dubbingi "studiu bezimiennemu", gdyż w sumie nie wiadomo czy to Sonica, czy to ktoś inny, bo nie ma nikogo podpisanego w tylcu. Problem nie istniałby, gdyby ze Studiem Sonica był jakikolwiek kontakt...
ja pierdziu, ale ci amerykańcy to wypas

ODPOWIEDZ