Temat poświęcony dubbingowi filmów i seriali animowanych/aktorskich emitowanych na kanale BBC CBeebies.
Informacje o stacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/CBeebies
BBC CBeebies
-
- Pierwszy mikrofon
- Kontakt:
Re: BBC CBeebies
Dubbingh w większości bajek i seriali sprawia że z uszu leci mi krew. Najgorzej jest z bajką ,,Kieszonkowy dziadek'' gdzie emocje lepiej pokazałby mój but z lewej nogi niż ci aktorzy. Ale co się dziwic to jednak Tercja... Lecz niekiedy zdazają się bajki typu ,,Charlie i Lola'' gdzie został odwalony kawał niezłej roboty ale to już zasłujga Mascer Filmu Sonicii i Startu.
Pragnę zaznaczyc ze często moj telewizor okupowany jest przez młodszą siostrę więc sporo czasu spędzam na oglądaniu tego typu bajeczek.
Pragnę zaznaczyc ze często moj telewizor okupowany jest przez młodszą siostrę więc sporo czasu spędzam na oglądaniu tego typu bajeczek.
Gdy życie daje Ci cytryny... powiedz, że to żółte pomarańcze i sprzedaj je dwa razy drożej.
Oj, nie mogę się zgodzić co do Kieszonkowego dziadka - pierwsza seria robiona przez studio słowackie faktycznie mogła sprawiać, że bolały uszy. Ale dubbing gdański jest już na całkiem dobrym poziomie.
-
- Pierwszy mikrofon
- Kontakt:
No nie wiem. Widziałam tylko pare odcinków i... więcej nie mam zamiaru.
Gdy życie daje Ci cytryny... powiedz, że to żółte pomarańcze i sprzedaj je dwa razy drożej.
-
- Stremowany amator
Ostatnimi czasy CBeebies zleca swoje dubbingi "studiu bezimiennemu", gdyż w sumie nie wiadomo czy to Sonica, czy to ktoś inny, bo nie ma nikogo podpisanego w tylcu. Problem nie istniałby, gdyby ze Studiem Sonica był jakikolwiek kontakt...
ja pierdziu, ale ci amerykańcy to wypas