Tajemnicze złote miasta - drugi sezon

Animacje dla dorosłych: wulgarni chłopcy z małej górskiej mieściny, animowany Adam Sandler, Beavis i Butt-head czy celebryckie zapasy na śmierć i życie. A dodatkowo czar japońskiej animacji, niekoniecznie dla dorosłych.
Gumisio
Pierwszy mikrofon

Tajemnicze złote miasta - drugi sezon

Post autor: Gumisio » 15 sie 2012, o 22:04

Miejmy nadzieję, że admini nie wywalą tego tematu i nie wsadzą go między bajki chociaż jeśli by chcieli to musieliby wiedzieć między jakie bajki go włożyć :)

W przyszłym roku wychodzi drugi sezon serialu "Tajemnicze złote Miasta". O ile wiem - pierwszy sezon miał lektora. Może z okazji pojawienia się drugiego sezonu któryś z dystrybutorów zechce zdubbingować pierwszy i wydać go na płytach DVD lub Blu-ray. Pytanie - który może coś takiego zdubbingować. Pierwszy sezon to była koprodukcja francusko-japońska - to może Monolith ? Kto jeszcze mógłby coś takiego dubbingować ?

AtoMan
Dubbingpedia.pl
Kontakt:

Re: Tajemnicze złote miasta - drugi sezon

Post autor: AtoMan » 15 sie 2012, o 22:28

Monolith i dubbing? Nie widzę tego. W ogóle nie widzę obecnie żadnego porządnego wydawcy, który sam z siebie dubbinguje cokolwiek nie-do-kin - chyba tylko Galapagos i tylko Scooby'ego, nic ponadto.
Obrazek :mowi: https://youtu.be/8_E_5D3hekc lub https://youtu.be/4c-0ZbEHhGg

ポッテロ
Pan Sowa

Post autor: ポッテロ » 15 sie 2012, o 22:49

Monolithowi się okazjonalnie zdarza zlecić dubbing do czegoś bezpośrednio na DVD, czasem nawet do produkcji aktorskiej. Chyba sami z siebie zdubbingowali Ligę najgłupszych dżentelmenów, Vicky’ego, Kaenę: Zagładę światów i Aloszę Popowicza.
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

Daguchna
Pirszo loszka

Post autor: Daguchna » 15 sie 2012, o 23:29

Ten serial z dubem - niet, niet, niet. Musiałby być NAPRAWDĘ dobry, a tego jakoś teraz nie widzę. Niech sobie eksperymentują na czym chcą, ale od rzeczy, do których mam sentyment to wara :P

Gumisio
Pierwszy mikrofon

Post autor: Gumisio » 17 sie 2012, o 06:32

Monolith ostatnio chyba dubbingował anime - głównie Mizayakiego - stąd mi przyszedł do głowy.

\./_\./
Administrator

Post autor: \./_\./ » 17 sie 2012, o 06:40

Tak, raptem dwa tytuły do kin spośród kilkudziesięciu wydanych z lektorem. Nawet nie raczyli odkupić dubbingu do Totora, Szkarłatnego Pilota i Laputy od C+.

ポッテロ
Pan Sowa

Post autor: ポッテロ » 17 sie 2012, o 11:43

CherisEnrico pisze:Tak, raptem dwa tytuły do kin spośród kilkudziesięciu wydanych z lektorem. Nawet nie raczyli odkupić dubbingu do Totora, Szkarłatnego Pilota i Laputy od C+.
Laputy? Przecież tego chyba Canal+ nie emitował, w każdym razie na stronie Ale Kino! nie widzę o tym nawet najmniejszej wzmianki.

Ale co do Monolithu, to mi się przypomniało, że oni przecież jako jedyny w Polsce wpadli na debilny pomysł dubbingowania de Funèsa, ze skutkiem tragicznym dla filmu i widza.
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

\./_\./
Administrator

Post autor: \./_\./ » 17 sie 2012, o 11:54

Ano "Laputy", na starej stronie START-u była w spisie filmów zdubbingowanych (przynajmniej tak niektórzy sądzą, ja nie pamiętam, ale wierzę na słowo). ;)

ポッテロ
Pan Sowa

Post autor: ポッテロ » 17 sie 2012, o 12:01

Zapewniam cię, że gdybym na starej stronie Startu zobaczył, że przypisują sobie zdubbingowanie Laputy, to nie przeszedłbym obok tego obojętnie, a zacząłbym drążyć temat :). Moim zdaniem ktoś cię robi w bambuko. Chciałem sprawdzić na Wayback Machine, ale najwidoczniej nie mają zarchiwizowanej strony Startu. Tutaj najbardziej wiarygodnym źródłem wydaje się strona AK!, a skoro oni nic o Lapucie nie wiedzą, dla mnie to jest nieprawda :P.
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

swistak
Stremowany amator

Post autor: swistak » 17 sie 2012, o 12:26

Pottero pisze:Zapewniam cię, że gdybym na starej stronie Startu zobaczył, że przypisują sobie zdubbingowanie Laputy, to nie przeszedłbym obok tego obojętnie, a zacząłbym drążyć temat :). Moim zdaniem ktoś cię robi w bambuko. Chciałem sprawdzić na Wayback Machine, ale najwidoczniej nie mają zarchiwizowanej strony Startu. Tutaj najbardziej wiarygodnym źródłem wydaje się strona AK!, a skoro oni nic o Lapucie nie wiedzą, dla mnie to jest nieprawda :P.
Na starą stronę Startu jeszcze można wejść: http://web.archive.org/web/200801110142 ... x2.php?s=4.

A tu screen potwierdzający dubbing "Laputy": Obrazek

ODPOWIEDZ