Mój sąsiad Totoro (Tonari no Totoro); 1988

Animacje dla dorosłych: wulgarni chłopcy z małej górskiej mieściny, animowany Adam Sandler, Beavis i Butt-head czy celebryckie zapasy na śmierć i życie. A dodatkowo czar japońskiej animacji, niekoniecznie dla dorosłych.

Jak oceniasz dubbing do filmu?

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
1
100%
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów

Liczba głosów: 1

ポッテロ
Pan Sowa

Hentai z polskim dubbingiem!

Post autor: ポッテロ » 31 sty 2010, o 21:46

Dotarła do mnie dość szokująca informacja, że to, o czym mówił Dezerter kilka postów wcześniej, mogło stać się naprawdę. Otóż, jeśli prowadzący stronę anime.info.pl się nie pomylili, to zachodzi prawdopodobieństwo, że Przedsiębiorstwo Produkcji Telewizyjnej IVP w latach 90. wydało na wideokasetach powstające w latach 1989-1990 erotyczne anime Spryciarz (Yaruki manman / Mr. Happy) właśnie z polskim dubbingiem. Mam zamiar poprowadzić dalsze badania, a jeśli okaże się, że seria naprawdę była dubbingowana, to postaram się o niemożliwe (po tym, jak już zawali się cały świat, jaki znam teraz) – próbę zdobycia kasety i przegrania jej w jakimś punkcie na nośnik cyfrowy, bo nie mam magnetowidu :D.

Jeśli ktoś ma jakieś informacje na ten temat, będę dźwięczny za podzielenie się nimi.
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

Dezerter
Pan Jarosław

Post autor: Dezerter » 31 sty 2010, o 22:56

Jak na japończyków to "Spryciarz" nie grzeszy dobrą kreską, ale można to jedynie wytłumaczyć tym, że anime pochodzi z lat 90-tych. Hentai to chyba nie jest, ale z chęcią bym się z tym dubbingiem zapoznał gdyby faktycznie istniał. Jeśli wydano go w dystrybucji VHS to przy dzisiejszych warunkach nie dubbingowania prawie niczego wybitnego byłbym spokojny, że jakiś fan anime go posiada(w końcu to biały kruk). Zresztą ambitne pozycje anime jakie zdubbingowano na język polski można policzyć na palcach obu rąk(albo i nawet jednej).
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

ポッテロ
Pan Sowa

Post autor: ポッテロ » 1 lut 2010, o 20:24

Również nie sądzę, żeby Spryciarz był produkcją stricte hentajową, bardziej raczej hardcore’owym ecchi, dlatego napisałem o erotycznym anime, a nie hentaju :). Nie przesadzałbym ze wrzucaniem tej serii do worka z ambitnymi anime, ale do worka ciekawostek, które bezsprzecznie warto obejrzeć – jeśli dubbing rzeczywiście powstał – jak najbardziej. Po sesji zacznę rozpościerać macki, może uda mi się do czegoś dojść.
Hey hey let’s go 喧嘩する
大切な物をprotect my balls
僕が悪いso let’s fighting
Let’s fighting love
Let’s fighting love

Dezerter
Pan Jarosław

Re: Mój sąsiad Totoro (Tonari no Totoro); 1988

Post autor: Dezerter » 17 wrz 2013, o 11:50

Przed chwilą się dowiedziałem, że tym tajemniczym dubbingiem z lat 90-tych do tego japońskiego erotyka może być anime SENSUALIST (org. IHARA SAIKAKU KOSHOKU ICHIDAI OTOKO) z 1991 roku w reżyserii Yukio Abe. Film trwa jedynie 52 minuty więc polski dubbing miałby tutaj sens. Taka notka wisiała ponoć lata temu na stronie anime.info.pl . Być może zdubbingowano też tego Spryciarza, jak kiedyś pisał Pottero, kto wie. Pytanie czy jest jeszcze szansa na dorwanie kasety VHS z tym dubbingiem. Ten kto jest w jej posiadaniu pewnie zdaje sobie sprawę, że ma prawdziwego białego kruka.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.

Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.

Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:

dezerter_poczta@op.pl

Tajemniczy1
Stremowany amator

Post autor: Tajemniczy1 » 17 wrz 2013, o 12:08

Dezerter pisze:Przed chwilą się dowiedziałem, że tym tajemniczym dubbingiem z lat 90-tych do tego japońskiego erotyka może być anime SENSUALIST (org. IHARA SAIKAKU KOSHOKU ICHIDAI OTOKO) z 1991 roku w reżyserii Yukio Abe. Film trwa jedynie 52 minuty więc polski dubbing miałby tutaj sens. Taka notka wisiała ponoć lata temu na stronie anime.info.pl . Być może zdubbingowano też tego Spryciarza, jak kiedyś pisał Pottero, kto wie. Pytanie czy jest jeszcze szansa na dorwanie kasety VHS z tym dubbingiem. Ten kto jest w jej posiadaniu pewnie zdaje sobie sprawę, że ma prawdziwego białego kruka.
Jakie ponoć ? Nie znasz WebArchive ? Sensualist nie ma tam podanego ani PL dystrybutora ani info o formie lokalizacji. TYLKO o zdubowanym Spryciarzu jest tam mowa. WĄTPIĘ żeby ktoś sobie zdawał sprawę, że to unikat.

Powala mnie naiwność Dezertera i Zbigniewa Dolnego, której efektem oprócz powyższej bzdury o dubie do Sensualist, jest wpisanie kilka tyg. temu na dubbpedię fajkowej obsady do jakiegoś filmu podrzuconej przez różowy nick, czyli tych spamerów, z których jeden sobie podrobił obsadę na podstawie m in. dubu Bethovena.

Dezerter
Pan Jarosław

Post autor: Dezerter » 17 wrz 2013, o 12:33

Akurat info o tym dubbingu dostałem od gościa który zbierał (teraz je chyba wyprzedaje) oryginalne kasety VHS z lat 90-tych. Wydaje mi się, że co jak co, ale osoby jego pokroju bardziej orientują się ode mnie w pozycjach które wydano swego czasu na kasetach VHS. To, że na wspomnianej stronie, brak jest informacji na temat tego konkretnego dubbingu, nie oznacza, że go nie było. O ilu dubbingach my nie wiemy, chociażby tylko z początku lat 90-tych. To, że z braku wiedzy nie piszemy o danych dubbingach nie oznacza, że nigdy ich nie było, a internetu nie traktowałbym jako nieomylnej wyroczni.

A co do tego gościa, to Pottero się zagalopował z kasowaniem kont spamerów. O ile dobrze kojarzę, to tym użytkownikiem który podał obsadę tego dubbingu Canal+ był jeden z moderatorów forum Media2 i tak fizycznie posiada ten dubbing, jak i kilka innych robionych na zlecenie Canal+ (w tym do kilku Tintinów). Wiem to bo kiedyś z nim korespondowałem. Źle, że Pottero omyłkowo go wykasował.

dezerter_poczta@op.pl

Zbigniew Dolny
Prawdziwy ekspert

Post autor: Zbigniew Dolny » 17 wrz 2013, o 22:36

Ad Tajemniczy 1 :
Dezerter pisze:Powala mnie naiwność Dezertera i Zbigniewa Dolnego, której efektem oprócz powyższej bzdury o dubie do Sensualist, jest wpisanie kilka tyg. temu na dubbpedię fajkowej obsady do jakiegoś filmu podrzuconej przez różowy nick, czyli tych spamerów, z których jeden sobie podrobił obsadę na podstawie m in. dubu Bethovena.
Nie przypominam sobie bym kiedykolwiek wypowiadał się na temat japońskich anime, a już tym bardziej erotycznym filmie rysunkowym.
Poza tym nigdy nie pisałem tekstów do dubbpedi, wikipedii, filmwebu itp itd. Jedynym moim poletkiem działania pozostaje niniejsze Forum.
Pozdrawiam Zbyszek

dezerter_poczta@op.pl

Sam the Turtle
Stremowany amator

Post autor: Sam the Turtle » 21 lis 2014, o 21:11

Jak wiecie Stopklatka TV emituje ten film, ale niestety w wersji lektorskiej. Ciekawi mnie, czy Ghibli odkupywało dubbingi od Canal+ do tych japońskich anime, czy też miały te zakupy gdzieś?
Uwielbiam brać w dupę.

Luzerka1212
Pierwszy mikrofon

Post autor: Luzerka1212 » 7 sie 2015, o 21:04

Wiecie czy można znaleźć gdzieś to anime z dubbingiem? Wszędzie tylko lektor i lektor :(
Nie ważne kim jesteś. Ważne, że jesteś sobą.

ODPOWIEDZ