Witam
Ja też mam swoje ulubione dubbingi z XXI wieku, a oto kilka z nich:
Potwory i spółka (USA) reż Pete Docter, David Silverman
reż.dubb.
Joanna Wizmur
-Paweł Sanakiewicz, Wojciech Paszkowski, Sławomir Pacek, Aleksander Bednarz, Małgorzata Kożuchowska, Jarosław Boberek, Krzysztof Stelmaszyk, Krystyna Rutkowska-Ulewicz

.

.

Animacja ta opowiada o małej dziewczynce, która dostała się do świata straszących w nocy potworów, które żyją dzięki straszeniu dzieci. Jej opiekunem w świecie potworów zostaje niejaki Sulivan, mierzący blisko 2,5 metra niebieskawy stwór. Mała Bu musi jak najszybciej wrócić do swego domu, bo dłuższy pobyt w Monstropolis może zakończyć się katastrofą.[Filmweb]
Gdzie jest Nemo (USA) reż Andrew Stanton
reż.dubb.
Joanna Wizmur
-Krzysztof Globisz, Kajetan Lewandowski, Joanna Trzepiecińska, Olaf Lubaszenko, Jan Frycz, Paweł Wawrzecki, Jan Kulczycki, Rudolf Schubert

.

.

.

Wielką Rafę Koralową zamieszkują kolorowe rybki zwane błazenkami. Jedną z nich o imieniu Marlin spotyka tragedia. Drapieżna ryba pożera mu żonę - Coral i prawie wszystkie jajeczka ikry, z których miały młode błazenki. Ocalał jedynie jeden mały błazenek o imieniu Nemo, który staje się oczkiew w głowie Marlina. Gdy jednak nadopiekuńczy ojciec postanawia wysyłać go do szkoły, zdarza się kolejne nieszczęście: mały błazenek zostaje wyłowiony z oceanu przez nurka i trafia do akwarium w gabinecie dentystycznym w Sydney. Merlin, który boi się głębi ocenau, postanawia wyruszyć na ratunek synkowi. W jego wyprawie towarzyszy mu inna rybka - Dora, która jest straszliwą zapominalską.[Filmweb]
Klub Winx: Tajemnica zaginionego królestwa (Włochy) reż Iginio Straffi
reż.dubb.
Agnieszka Zwolińska
-Magdalena Krylik, Joanna Węgrzynowska-Cybińska, Marta Żmuda-Trzebiatowska, Katarzyna Łaska, Monika Kwiatkowska, Brygida Turowska, Waldemar Barwiński, Piotr Bajtlik, Piotr Kupicha, Jakub Szydłowski, Elżbieta Kijowska, Grzegorz Pawlak, Andrzej Blumenfeld, Anna Gajewska

.

.

.

Królestwo Magicznego Wymiaru pogrążyło się w mroku. Po klęsce wojowników, którzy oddali życie walcząc ze złem przyszłość krainy leży w rękach Bloom - wróżki Smoczego Płomienia. Zobacz, jak wspólnie z przyjaciółkami, Florą, Stellą, Musą, Laylą i Tecną, Bloom przeżyje przygodę swego życia odkrywając korzenie i zapisaną w gwiazdach przyszłość Magicznego Wymiaru. Dołącz do swoich ulubionych przyjaciółek i sprawdź, czy uda im się pokonać Zło i ocalić królestwo. Nie możesz tego przegapić![Filmweb]
Wyspa Nim (USA) reż Mark Levin, Jennifer Flackett
reż.dubb.
Artur Kaczmarski
-Justyna Bojczuk, Robert Więckiewicz, Joanna Jeżewska

.

.

Na tajemniczej Wyspie, na której wszystko może się zdarzyć, w otoczeniu egzotycznych przyjaciół: niesfornej iguany, oswojonego lwa morskiego i zabawnego pelikana, agenta do misji specjalnych, mieszka sprytna dziewczynka o specyficznym imieniu: Nim. Kiedy znika bez śladu ojciec Nim, znany badacz oceanów, a sama wyspa znajduje się w niebezpieczeństwie, Nim zwraca się o pomoc do ukochanego bohatera książek, najsłynniejszego podróżnika i poszukiwacza przygód, Alexa Rovera. Jednak na ratunek przybywa nie Alex, lecz autorka książek o nim, najbardziej strachliwa i nieporadna osoba na świecie. Co wyniknie z tego spotkania? Czy uda się uratować wyspę?[Filmweb]
Awatar: Legenda Aanga (serial telewizyjny) (USA) reż Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko
reż.dubb.
Paweł Galia
-Wit Apostolakis-Głuziński, Joanna Pach, Jonasz Tołopiło (I-II)/Filip Kowalczyk(III), Justyna Bojczuk, Leszek Zduń, Monika Pikuła, Mieczysław Morański, Mikołaj Klimek

.

.

.

Ogień, Woda, Ziemia, Powietrze - te trzy narody żyły ze sobą w zgodzie, jednak Naród Ognia zaatakował co spowodowało 100-letnią wojnę. Rodzeństwo z Narodu Wody znajdują zamrożonego w bryle lodu małego chłopca o imieniu Aang, który jest awatarem i może nawet swoimi mocami zakończyć 100-letnią wojnę.
Jeśli chodzi o film animowany pt: ''Nowe szaty króla'' to również mi się spodobał, Maciej Stuhr jako król Cuzco to najlepsza rola, jeśli chodzi o dubbing do Yzmy, to pani Ewa Kolasińska (znana min z roli panny Marysi ze ''Spotkań z balladą'') to według mnie pierwsza klasa, Paweł Sanakiewicz jako Pacha trochę według mnie za suchy, a Jacek Mikołajczak jako Pacha to według mnie śmiesznie użyczył głosu i fantastycznie.