Wszystkim internetowym czytelnikom naszego Forum składam życzenia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO w Nowym Roku. Oby obfitował on w jak najwięcej i jak najlepiej wykonane dubbingi nowych wspaniałych filmów.
Te słabe i złe - niech pozostaną w wersjach z napisami lub lektorem.
W ubiegłym roku udało mi się napisać drugi tom mojej "Historii Polskiego Dubbingu".
Tom ten zatytułowany jest
"Złote lata polskiego dubbingu kinowego - część pierwsza - lata 1957- 1963"
Książka ta jest wydrukowana w zaledwie kilku egzemplarzach, ale miło mi poinformować, że oba tomy dostępne są już w Czytelni Filmoteki Narodowej - więc, jeśli ktoś jest zainteresowany - może je tam przeglądnąć.
A oto kilka skanów z tomu drugiego.
Historia Polskiego Dubbingu tom 2
Moderatorzy: Zbigniew Dolny, Andrzej Androchowicz
-
- Prawdziwy ekspert
Historia Polskiego Dubbingu tom 2
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
Jeśli nagranie dubbingu jest na taśmie szpulowej to jestem w stanie przegrać go na DVD. Przegranie nośnika VHS lub taśmy 16mm nie stanowi problemu.
Sam staram się kolekcjonować polskie dubbingi do produkcji aktorskich i w swoich zbiorach mam wiele unikatów które nie są nigdzie dostępne. Z chęcią się wymienię za nagrania których nie mam a które mnie interesują. Proszę o kontakt na mojego maila:
dezerter_poczta@op.pl
-
- Prawdziwy ekspert
Re: Historia Polskiego Dubbingu tom 2
Wypadałoby się pochwalić:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Poszukuję filmów i seriali aktorskich do których polski dubbing powstał na zlecenie Canal+, TVP bądź Wizji Jeden. Poszukuję także taśm 16mm z filmami aktorskimi które otrzymały kinowy dubbing a który nie został nigdzie wydany. Dotyczy to produkcji wyświetlanych w kinach do lat 90.
dezerter_poczta@op.pl
dezerter_poczta@op.pl