Moderator: Zbigniew Dolny
ポッテロ napisał(a):A mnie bardziej interesują te wideokasetowe Casper i Flintstone’owie – to jest kilka odcinków jakichś seriali, czy Flintstone’owie z Goodmanem rzeczywiście mieli kiedyś dubbing, a do Caspra na potrzeby dystrybucji wideokasetowej nagrywali drugą wersję?
Kretes96 napisał(a):Rok 1995
FILMY DLA KINEMATOGRAFII
_________________________________________________________________________________
4. Pocahontas (Pocahontas) USA Warszawa
9 aktów
reżyseria: Maria Piotrowska
dialogi: Elżbieta Łopatniuk
dźwięk: Alina Hojnacka
montaż: Halina Ryszowiecka
kierownik produkcji: Mieczysława Kucharska
_________________________________________________________________________________
Kretes96 napisał(a):Co do "Flinstonów" kiedyś Imperial na VHS (gdy jeszcze miał prawa do wydawania produkcji Hanna-Barbera na kasetach w Polsce) wydał dwa filmy z "Flintstonami": "Yabba-Dabba-Do!" i "Jaskiniowa kołysanka". Nie wiadomo, teraz które z tych dwóch filmów (jeśli nie oba) posiadały dubbing zrobiony przez SOF na VHS (jeśli go miały).
Sam the Turtle napisał(a):Dopisz, że Pocahontas na kasetach VHS z dubbingiem była premierowana we wrześniu 1995 r.
marek napisał(a):Kretes96 napisał(a):Co do "Flinstonów" kiedyś Imperial na VHS (gdy jeszcze miał prawa do wydawania produkcji Hanna-Barbera na kasetach w Polsce) wydał dwa filmy z "Flintstonami": "Yabba-Dabba-Do!" i "Jaskiniowa kołysanka". Nie wiadomo, teraz które z tych dwóch filmów (jeśli nie oba) posiadały dubbing zrobiony przez SOF na VHS (jeśli go miały).
Mam kasetę VHS z filmem "Yabba Dabba Do" wydaną przez Imperial i jest to wersja z lektorem.
Kretes96 napisał(a):Rok 1994
___________________________________________________________________________________________________
TELEWIZJA POLSKA
DUBBING
5./37. Smurfy (odc. 136-153, 205-222) (The Smurfs) Belgia/USA Warszawa
TV po 3 akty
reżyseria: Miriam Aleksandrowicz
dialogi: Stanisława Dziedziczak (odc. 136-138, 141-151, 207-208, 215-222), Grażyna Dyksińska (odc. 139-140, 153, 205-206, 211-214), Krystyna Subocz (odc. 152, 209-210)
dźwięk: Jerzy Januszewski
montaż: Halina Ryszowiecka
kierownik produkcji: Andrzej Oleksiak
Marti napisał(a):Chciałem się dowiedzieć, czy na pewno odcinki 145-147 Smerfów były opracowane łącznie z powyższymi - jakoś nigdzie nie natknąłem się na informacje o tych odcinkach ze Studia Opracowań Filmów w Warszawie, tylko na wersję Agencji Filmowej Telewizji Polskiej.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość